BANJA LUKA

Bursać: Dodik je kalkulant i kukavica, spot je već bio smontiran

Pokušava izigravati većeg četnika od četnika iz opozicije, rekao je Bursać

Fu. M.

Dragan Bursać

Foto: Avaz


Novinar i kolumnista iz Banje Luke Dragan Bursać komentirao donošenje Zakona o zabrani negiranja genocida i veličanje ratnih zločinaca te potpisivanje peticije i otcjepljenju u entitetu RS.

- Ovaj zakon se mora primjenjivati. Bit će otpora u RS-u. Tužilaštvo će imati lagan posao. U Banjoj Luci nema gužvi na potpisivanju Dodikove peticije. Opozicija ga ne tapše. Već je spustio lopticu. Dodik je kalkulant i kukavica - naveo je u razgovoru za Face TV.

- Pokušava izigravati većeg četnika od četnika iz opozicije. Dodikov spot je bio već smontiran. Znao je za Inckovu odluku. Šmit će biti efikasniji u radu, a tako se Dodiku trese novčanik. Ako se počnu otvarati afere SNSD-a, to će ga uništiti više nego izmicanje stolice - istakao je.

Dio porijekla imovine bit će zanimljivo pratiti, napomenio je Bursać.

- Mene brine što je ideološka osnova politike opozicije jednaka ideološkoj osnovi vlasti. Po ljudskom zakonu Srbija i RS su trebali prvi donijeti ovakav Zakon. Draško maneken ultranacionalističkog pokreta.Vrijeme je da djeluje međunarodna zajednica - rekao je Bursać.

Više o temi Dragan Bursać

NA VRH

Podijeli članak na