ZAUZIMANJE STAVOVA

Stranke sa sjedištem u RS danas o odluci Valentina Incka

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je potvrdio da će prisustvovati ovom sastanku kojeg je sazvao predsjednik entitetske Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović

Šarović, Nešić i Borenović. Avaz

Fu. M.

26.7.2021

Stranke sa sjedištem u RS danas će se sastati, zbog odluke predstavnika Valentina Incka da nametne zakonsku zabranu negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je potvrdio da će prisustvovati ovom sastanku kojeg je sazvao predsjednik entitetske Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Šarović je ocijenio da je na ovom sastanku trebalo biti dogovoreno kako reagovati na Inckovu odluku, ali da je vladajući SNSD-a prije toga počeo sa, kako je izjavio, posebnom kampanjom, tj. potpisivanje peticije. Generalni sekretar opozicionog PDP-a Igor Crnadak je peticiju o neprihvatanju ove odluke nazvao “peticijom podrške SNSD-u”.

- Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a - kazao  je Crnadak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.