VRIJEDNA POMOĆ

Osigurano 16 hemodijaliznih aparata za građane

Namjeravamo, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno, poručio Zajimović

Fena

Razlog posjete Vakufskoj direkciji je da se informira o dinamici realizacije projekata

Foto: MINA


Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića danas je posjetio generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta Muhamed Ismail el-Ensari (Muhammed), koji boravi u višednevnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice. 

Sastanku je prisustvovao i direktor Vakufske direkcije Senaid ef. Zajimović, putem koje je Islamska zajednica s tom fondacijom realizirala više od 30 različitih projekata širom BiH vrijedne desetine miliona KM.

Završetak izgrdanje islamskih centara u Zenici i Doboj Jugu

Direktor El-Ensari zahvalio je tom prilikom reisu-l-ulemi za podršku koju pruža njihovoj fondaciji u njenom nastojanju da ovdašnjim ljudima olakša život koliko može.

- Razlog njegove posjete Vakufskoj direkciji je da se informira o dinamici realizacije projekata koje provodimo u saradnji s tom fondacijom. Prije svega, riječ je o dva značajna projekta za Islamsku zajednicu, a to su završetak izgradnje centara u Zenici i Doboj Jugu. Fondacija En-Nedžat je, za završetak izgradnje islamskog centra u okviru kompleksa Sultan Ahmet u Zenici, osigurala 4,5 miliona KM, a za završetak izgradnje centra za islamsko obrazovanje u Doboj Jugu oko milion maraka - izjavio je direktor Zajimović za Agenciju MINA.

Projekat podjele hemodijaliznih aparata

Prema njegovim riječima, razlog posjete je i nastavak realizacije projekta podjele hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u našoj državi.

- U prvoj fazi tog projekta, koja je počela u novembru 2019. godine, podijeljeno je deset hemodijaliznih aparata. Ovog puta, na inicijativu Islamske zajednice, naš dugogodišnji partner je osigurao sredstava za nabavku dodatnih 16 hemodijaliznih aparata - kazao je dr. Zajimović.

Pojasnio je da je za taj projekt dosad osigurano oko 400.000 KM i najavio da će realizacija biti nastavljena.

- Namjeravamo, uz podršku naših partnera, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno - poručio je direktor Zajimović.

Više o temi Husein ef. Kavazović

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Negatori genocida idu u zatvor
NA VRH

Podijeli članak na