POSLANICA U NSRS

Smajić: Srpski narod nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine

Oni koji danas nisu spremni priznati i osuditi zločin genocida spremni su ga počiniti nad mojim sinovima i mojim mužem, kazala je Smajić

Smajić: Ne želim da doživim sudbinu majke Hatidže. Avaz

Piše: A. J.

30.7.2021

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Begija Smajić pozvala je danas političke predstavnike srpskog naroda da skinu teret sa pleća svog naroda koji, kako je rekla, nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine, a sve kako bi nam djeca živjela bez mržnje, u miru i slozi.

- Ne želim da doživim sudbinu majke Hatidže. A moja djeca sudbinu njene djece i moj muž sudbinu njenog muža. Jer oni koji danas nisu spremni priznati i osuditi zločin genocida spremni su ga počiniti nad mojim sinovima i mojim mužem - kazala je Smajić.

Dodala je da djeca kojoj predaje u Srebrenici pokazuju da je moguće živjeti bez mržnje, u miru i slozi.

- Ali ih oni svojom retorikom stalno zbunjuju, a nemaju pravo da to čine - rekla je Smajić.

Podsjećamo da je u toku posebna sjednica NSRS na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani prijedlozi zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i o "neprijemnjivanju odluke visokog predstavnika".

U predloženim izmjenama, između ostalog, se navodi i da ako se RS označi kao agresorska ili genocidna tvorevina ili njeni narodi agresorskim ili genocidnim, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.