POTVRĐENO ZA AVAZ

GRAS najesen odlazi u stečaj

Već je u pripremi i plan koji predviđa formiranje potpuno novog preduzeća za javni prijevoz

E. Halimić

GRAS trenutno ima dugavanja koja premašuju 300 miliona KM

Foto: Avaz


KJKP GRAS koji godinama grca u problemima najesen ide u stečaj, potvrđeno je za „Avaz“ iz izvora bliskih Vladi Kantona Sarajevo.

Dugavanja premašuju 300 miliona KM

Kako saznajemo, prema planu Vlade KS sve potrebne aktivnosti bi trebale biti završene do kraja ove godine.

Podsjećamo, GRAS trenutno ima dugavanja koja premašuju 300 miliona KM po različitim osnovama. Očito je da je ovo preduzeće postalo prevelik teret kantonalnoj vladi u Sarajevu.

Kako saznajemo, već je u pripremi i plan koji predviđa formiranje potpuno novog preduzeća za javni prijevoz, a koje će se fokusirati na tramvajski i trolejbuski saobraćaj.

Modernizacija javnog saobraćaja

Naznake da kantonalna vlada priprema stečaj GRAS-a i modernizaciju javnog saobraćaja u glavnom gradu pojavile su se zajedno s planovima rekonstrukcija tramvajske pruge, ali i s najavama kupovine novih trolejbusa i tramvaja.

Podsjećamo, šef Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić je krajem maja ove godine ukazao da je, između ostalog, utvrđen veliki stepen nepravilnosti i korupcije tokom istrage dugovanja preduzeća po doprinosima za radnike. Sva zapažanja ovog ureda sadržana su u izvještaju Ureda koji je objavljen na web stranici ovog ureda.

NA VRH

Podijeli članak na