SARAJEVO

Klarić: Hitno provesti inspekcijski nadzor radova na Trgu oslobođenja - "Alija Izetbegović"

S obzirom na to da su radovi na rekonstrukciji Trga počeli, javlja se bojazan da je namjera investitora - Općine Stari Grad Sarajevo - rušenje, ravnanje i popločavanje centralnog dijela trga, navela je zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH

Klarić: Uputila zahtjev Federalnoj upravi za inspekcijske poslove. Parlament FBiH / Općina Stari Grad

A. J.

5.8.2021

Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, uputila je Federalnoj upravi za inspekcijske poslove i Federalnom urbanističko-ekološkom inspektoratu zahtjev za vršenje nadzora kojim bi se utvrdilo da li su sve pribavljene potrebne dozvole i saglasnosti za rušenje centralnog dijela Trga oslobođenja – "Alija Izetbegović" u Sarajevu.

- S obzirom na to da su radovi na rekonstrukciji Trga počeli, javlja se bojazan da je namjera investitora - Općine Stari Grad Sarajevo - rušenje, ravnanje i popločavanje centralnog dijela trga.

Time bi se značajno promijenio njegov izgled, jer statua multikulturalnog čovjeka ne bi bila prezentirana na uzvišenju niti bi bila okružena zelenom površinom. Onda to ne bi bila sanacija, kako tvrde u Općini Stari Grad, nego bi bila rekonstrukcija, za šta bi Općina trebala pribaviti određene potvrde i saglasnosti kojih trenutno nema - kaže Klarić, saopćeno je iz Naše stranke.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.