INTERVENCIJOM VATROGASACA

Požar u Ljubinju pod kontrolom

Zahvaćeno je bilo nisko rastinje i šume, te su bila ugrožena i materijalna dobra

Požar i dalje aktivan zbog nepristupačnog terena. Srna

Srna

7.8.2021

Požar u Ljubinju je pod kontrolom, ali i dalje aktivan zbog nepristupačnog terena, saopćila je  Policijska uprava Trebinje i apelovala na sve građane da odgovornim ponašanjem spriječe požare.

Požar je stavljen pod kontrolu zajedničkim radom vatrogasaca i policije iz Ljubinja, koji su sa lokalnim stanovništvom jučer preduzimali sve potrebne mjere s ciljem njegovog lokalizovanja, naveli su iz policije. Zahvaćeno je bilo nisko rastinje i šume, te su bila ugrožena i materijalna dobra.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da budu dodatno oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenom, s obzirom na to da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju plamena.


Vremenske prilike pogoduju nekontroliranom širenju plamena. Srna

- Vatrena stihija se širi mnogo brže nego što ljudi očekuju i često mala nepažnja izazove velike posljedice po imovinu i živote ljudi. Opušci bačeni na određena mjesta, dno staklene flaše i drugi naizgled bezazleni predmeti po ovakvoj vrućni i na lako zapaljivim mjestima i površinama mogu brzo dovesti do katastrofalnih posljedica -  naglasili su iz PU.

Zakonom je propisana novčana kazna od 100 do 1.000 KM za fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzmu sve potrebne mjere s ciljem sprečavanja širenja vatre.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.