ZASEOK PUTISPUSI

U Ljubinju trenutno aktivna tri požara: Vatra na 300 metara od seoskih kuća

Svi vatrogasci i sve raspoložive snage su na terenu sa pet vozila, a u gašenju požara pomaže i policija i lokalni stanovnici, istakli su u vatrogasnoj jedinici

Za sada se ne očekuje da će vatra ugroziti kuće. Srna

L. M. / Srna

8.8.2021

U Ljubinju su trenutno aktivna tri požara, a u zaseoku Pustipusi vatra je na 300 metara od seoskih kuća, ali se ne očekuje da će ugroziti stambene objekte - rečeno je Srni u ljubinjskoj Teritorijalno-vatrogasnoj jedinici.

Svi ljubinjski vatrogasci i vozila su na terenu.

- Situacija u Ljubinju nije baš dobra jer imamo požare na tri mjesta. Svi vatrogasci i sve raspoložive snage su na terenu sa pet vozila, a u gašenju požara pomaže i policija i lokalni stanovnici - istakli su u ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici.

Vatrogasci su također naveli da je požar u ljubinjskom zaseoku Pustipusi prema selu Bančići je 300 metara udaljen od kuća, a vatra je pod kontrolom, te dodali da u gašenju požara pomaže dosta dobrovoljaca.

- Za sada ne očekuje da će vatra ugroziti kuće, iako vjetar otežava gašenje - kazali su.

Drugi je požar na lokalitetu Ržani Do, na pograničnom dijelu između općina Ljubinje i Trebinje i tu pomažu trebinjski vatrogasci.

- Na trećoj lokaciji je požar u mjestu Lipnica, koji je sinoć bio lokalizovan, ali je na tom području aktivno još niz sitnih požara - naveli su ljubinjski vatrogasci te istakli da gašenje požara najviše otežava to što je teren nepristupačan.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.