ŠETNJA 14. AVGUSTA

Organizatori objavili detalje za učesnike Bh. povorke ponosa

Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta

S prošlogodišnje povorke. Avaz

Piše: Fu. M.

10.8.2021

Organizatori predstojeće Bh. povorke ponosa objavili su detaljne informacije namijenjene svim učesnicima koji planiraju biti dio ovog događaja.

Bh. povorka ponosa bit će održana 14. avgusta s početkom u 12 sati. Bit će aktivan samo jedan ulaz, od 10 do 12 sati. Ulaz će biti zatvoren tačno u podne.

- Lokacija ulaza, kao i ruta kretanja, bit će objavljeni 13. avgusta na web stranici i društvenim mrežama Bh. povorke ponosa - navedeno je.

Organizatori mole sve zainteresovane učesnike da obrate pažnju na to s kim razgovaraju i dijele informacije o dolasku na Povorku, kao i da na okupljanja dolaze u grupama. Osim toga, svi učesnici su zamoljeni da sva vidljiva LGBTIQ obilježja ne nose do mjesta okupljanja, već da ih spakuju u torbe ili neprozirne kese. Isto važi i za odlazak sa Povorke ponosa.

Povorku ponosa obezbjeđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a učesnike će na ulazu dočekati redari koji će biti u flourescentnim prslucima.

Što manje ličnih stvari

- Kako biste učestvovali morate imati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji - navode.

Preporučuje se učesnicima da ponesu što manje ličnih stvari.

- Izbjegavajte nošenje flaša s pićem, makaze, pribor za nokte, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu, te bilo koji predmet kojim je moguće nanijeti tjelesne povrede ili ugroziti sigurnost učesnika Povorke - jer će ih redari oduzeti prilikom pregleda.Flaše s vodom će biti obezbijeđene.

Zastave i transparenti

Organizatori savjetuju da učesnici ne nose nikakve transparente jer će isti biti obezbijeđeni. 

- Ukoliko ipak želite ponijeti neki transparent, javite se na društvene mreže povorke ili na mail [email protected]. Na taj način možete dostaviti transparent organizatorima i zatim ga dobiti na dan Povorke na mjestu okupljanja.

S obzirom da nije isplaniran dodatni program nakon Povorke ponosa, organizatori mole učesnike da se nakon šetnje zapute svojim kućama ili u siguran prostor, kao i da do kraja dana, za svaki slučaj, obrate pažnju gdje se kreću po gradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.