SAOPĆENJE

Portal "Nezavisnih novina" danima pod jakim hakerskim napadima

DDoS napadi počeli su u utorak popodne, zaustavljeni su istog dana u večernjim satima, ali su nastavljeni juče i danas i nema naznaka da će u dogledno vrijeme prestati, navode u saopćenju

Redakcija "Nezavisnih novina" napade prijavila policiji. Avaz

A. J.

12.8.2021

Portal "Nezavisnih novina" danima je pod jakim hakerskim napadima, saopćili su iz Redakcija
"Nezavisnih novina".

- DDoS napadi počeli su u utorak popodne, zaustavljeni su istog dana u večernjim satima, ali su nastavljeni juče i danas i nema naznaka da će u dogledno vrijeme prestati. Ekipa "Nezavisnih novina" uz tehničku podršku Mtela i Blica neumorno pokušava uspostaviti normalan rad portala www.nezavisne.com, ali još je otežan i nadamo se da čitaoci to razumiju.

Redakcija "Nezavisnih novina" ove napade tumači kao pritisak na naš rad, s ciljem da se ugrozi naše poslovanje. Novinarski posao obavljamo časno i trudimo se da budemo objektivni, informativni i tačni, a 300.000 čitalaca koji nam svakodnevno dolaze su naša najbolja potvrda i snaga - saopćili su.

Dodaju da su napade prijavili i policiji i očekuju njihovu brzu reakciju kao i da će istragom biti utvrđen izvor napada.  

- Našim vjernim čitaocima i klijentima se izvinjavamo zbog neprijatnosti i poručujemo da smo uskoro u punom kapacitetu uz njih. Nadamo se da ćemo portal "Nezavisnih" uskoro vratiti u normalan režim rada, a naše čitaoce molimo za strpljenje - saopćili su iz Redakcija "Nezavisnih novina".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.