PREKID GODIŠNJIH ODMORA

MUP KS o osiguranju SFF-a i Parade ponosa: Angažovan je dovoljan broj policajaca i radit će prekovremeno

Iz MUP-a KS mole građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja

Hadžiabdić: Angažiran dovoljan broj policajaca. Avaz

Piše: Ad. A.

13.8.2021

MUP Kantona Sarajevo oglasio se povodom osiguranja  otvaranje SFF-a,  Parade ponosa i kontra protesta.

-Niz ovih događaja je bio razlogom da policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo donese odluku o prekidu korištenja godišnjih odmora i uvede prekovremeni rad za policijske službenike Uprave policije MUP-a KS - kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

To i sve druge planske aktivnosti su poduzete s ciljem da svi ovi događaji proteknu u najboljem redu i miru na području Kantona Sarajevo.

Angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije, uz pomoć kolega iz drugih policijskih agencija.

S tim u vezi, iz MUP-a KS mole građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja.

Također, skreću pažnju na obavezu poštivanja uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika ukoliko se budu kretali lokalitetima na kojima se održavaju planirani javni skupovi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.