PANDEMIJA

Ogroman priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu, upućen apel građanima

Iz Opće bolnice upućuju apel građanima da najozbiljnije shvate novonastalu situaciju i da se strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera

L. K. P.

Prijemno trijažna ambulanta je prepuna kao i Covid odjel

Foto: Opća bolnica


Jučer i danas naglo se povećao priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu. U ovoj zdravstvenoj ustanovi prijemno trijažna ambulanta je prepuna kao i Covid odjel gdje je počelo smještavanjepacijenata u hodnik.

  • Potrebna nabavka opreme za potrebe četvrtog vala pandemije

    Potrebna nabavka opreme za potrebe četvrtog vala pandemije

    Foto: Opća bolnica


Iz Opće bolnice upućuju apel građanima  da najozbiljnije  shvate novonastalu situaciju i da se strogo pridržavaju  preporučenih epidemioloških mjera. Od nadležnih traže da se hitno ispune raniji zahtjevi koje je uputio resornom ministarstvu Krizni štab Opće bolnice vezano za prijem osoblja i nabavku opreme  za potrebe četvrtog vala pandemije.

Također, traže  da se ispoštuje već  postignuti dogovor sa sastanka Kriznog štaba Kantona Sarajevo i čelnih ljudi zdravstvenih ustanova o hitnom otvaranju  centralnog prijemno - trijažnog  punkta , kako bi medicinsko osoblje moglo pomoći onim pacijentima  koji su za bolničko liječenje, a izbjegao bi se nepotreban pritisak na bolnicu.

Više o temi Opća bolnica "Prim dr. Abdulah Nakaš"

NA VRH

Podijeli članak na