REAKCIJE

Marić: Slučaj "Dženan Memić" personifikacija neefikasnosti rada Tužilaštva KS

Poražavajuće je da porodica nesretnog mladića traži pravdu na ulici, kaže šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini KS

Marić: Iznenadila ga izjava tužiteljice. Avaz

Piše: E. Ma.

8.9.2021

Šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić rekao je da je slučaj “Dženan Memić” personifikacija neefikasnosti rada Tužilaštva KS.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici koja je trajala do ponoći, upućena je inicijativa VSTV-u za smjenu glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlije.

“Za” je glasalo 18 zastupnika, “protiv” niko nije bio, dok je “suzdržanih” bilo sedam.

Potresno obraćanje sestre i oca nesretnog mladića, Arijane i Muriza Memića, te advokata Ifeta Ferageta nikoga u sali nije ostavilo ravnodušnim, kazao nam je Marić.

- Iznenadilo me da je tužiteljica rekla da "ako porodica nema povjerenja u rad Kantonalnog tužilaštva, delegirat će neko nezavisno tužilaštvo".Znači li to da to Tužilaštvo KS nije nazavisno? To sam i pitao. Rekla je “Delegirat ćemo Federalno tužilaštvo”. Znači li to da Kantonalno tužilaštvo nema kapacitet – upitao je Marić.

Kako je istakao, Tužilaštvo KS izgubilo je povjerenje građana na ovom slučaju.

- Pravna nesigurnost je jedan od ključnih razloga zašto mladi odlaze iz BiH. Porodica nesretnog mladića traži pravdu na ulici, to je poražavajće. Bilo je mučno slušati sestru, oca Dženana Memića, majku Nadin Smajlović...- naveo je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.