NOVA PREPUCAVANJA

Grlić Radman nakon što ga je Košić nazvao "hrvatskim Vulinom": Strah ga je od gubitka položaja

Takva izjava govori više o Komšiću, kaže Grlić Radman

Komšić i Glić Radman: Višednevni verbalni sukob. Avaz

Ad. A. / Hina

10.9.2021

Hrvatski ministar vanjskih polova Gordan Grlić Radman kazao je u petak kako je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u strahu da će reformama u BiH izgubiti položaj i "još uvijek ne shvaća da u tom tijelu ne zastupa Hrvate".

Hrvatski šef diplomatije reagirao je na Komšićevu izjavu u četvrtak da je “Grlić Radman hrvatski Vulin”.

-Takva izjava više govori o Komšiću - odgovorio je Grlić Radman.

Komšić mu je tu etiketu prišio u intervjuu za Televiziju Federacije BiH (FTV) nakon što ga je hrvatski ministar pozvao da podnese ostavku ako ne vjeruje u konstitutivnost naroda u državi kojoj je na čelu.

-Grlić Radman je hrvatski Vulin. Ima tu poziciju u Hrvatskoj kao što Vulin ima kod Vučića i nije moje da dalje ulazim u komentare takvih gluposti - kazao je Komšić.

Grlić Radman je rekao da kao šef diplomatije zemlje supotpisnice Dejtonskog sporazuma inSistira na poštivanju njegovih temeljnih odrednica, kao i Ustava BiH koji propisuje “konstitutivnost triju jednakopravnih naroda i ostalih građana”.

-I, zbog te činjenice, mene kao legalistu, Komšić uspoređuje s osobom koja ima zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku – zemlju članicu EU i NATO-a. No, to više govori o Komšiću nego o meni - kazao je Grlić Radman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.