ŠEF HRVATSKE DIPLOMATIJE

Grlić Radman: Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH

Njemu nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitog ugodnog mjesta, rekao je Grlić Radman

Grlić Radman: On je uzurpator mjesta koje mu ne pripada. Marko Lukunić / Pixsell - Fena

E. Ć.

24.1.2024

Željko Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković postupio je državnički jer se s njime nije htio sastati prilikom posjeta Sarajevu, rekao je danas hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Komšiću nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitoga ugodnog mjesta. Komšić je tipični primjer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH - naveo je Grlić Radman, prenosi Hina i dodao:

- On bi trebao imati toliko morala i upitati se kako može dozvoliti sebi da bude uzurpator mjesta koje mu ne pripada.

Dodao je kako se "za evropsku perspektivu BiH bori Plenković i hrvatska vlada, dok Komšić još živi u starim obrascima upravljanja bivše države i nije mu stalo do evropske perspektive".

- Plenković je postupio državnički jer upravo je time i pokazao poštovanje prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Svaki službeni susret s Komšićem upravo bi pokazao da se Hrvatska ne drži duha i slova Dejtonskog sporazuma - kazao je Grlić Radman.

On je odbacio kritike da Plenković ne poštuje institucije Bosne i Hercegovine, navodeći za primjer da je primio u Zagrebu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i srpsku članicu Predsjedništva Željku Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.