BIHAMK

Otežan saobraćaj kroz tunel Crnaja

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Ad. A.

Nastavljeni radovi u tunelu Crnaja

Foto: Ilustracija


Na putevima u Bosni Hercegovini promet vozila povremeno je pojačan, a upozoravamo i na lokalne padavine i savjetujemo oprezniju vožnju, saopćili su iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Do kraja ove sedmice kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom noći (20-5 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a od ponedjeljka (13.9.), vozila će saobraćati jednom trakom tokom dana, dok će u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Više o:

BIHAMK Crnaja
NA VRH

Podijeli članak na