REAKCIJA

Zlatko Miletić za "Avaz" o hapšenju Edina Vranja: To je obična farsa

S obzirom da je Vranj bio moj saradnik dugi niz godina, mi smo najmanje u tri navrata provjeravali sve službenike i ništa nije nikada nađeno

M. Aš.

Miletić i Vranj

Foto: Avaz


Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije (FUP) koji je bio nadređeni Edinu Vranju, a skupa su surađivali duži niz godina u ovoj policijskoj agenciji, rekao je u reakciji za portal "Avaza" da je hapšenje u Srbiji obična farsa, ali da treba sačekati zvanične informacije.

 - S obzirom da je Vranj bio moj saradnik dugi niz godina mi smo najmanje u tri navrata provjeravali sve službenike Federalne uprave policije. U prvoj prilici je to radio IPTF do 2003.godine. Zatim smo radili mi sami do 2005.godine i treći put kada je izašao Zakon o pristupu tajnim podacima, to je od 2005. do 2010.godine. Znači nikakvih informacija o ratnom zločinu za gospodina Vranja nismo imali. Da jesmo, ne bi radio u ovoj policijskoj agenciji, a osim toga bio bi proceuiran od nadležnih domaćih pravosudnih institucija. Zato, ovo mi sve liči na jednu običnu farsu. Ali, vidjet ćemo u kojem to vodi pravcu. Čisto sumnjam da je on učestvovao u bilo kakvom ratnom zločinu - kaže Miletić.

NA VRH

Podijeli članak na