SAOPĆENJE

Tužilaštvo BiH: Protiv Edina Vranja je obustavljena istraga za ratni zločin

Tužilaštvo BiH je o svemu navedenom, žurno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, navodi se u saopćenju

E. T.

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Edina Vranja

Foto: Avaz


Povodom više medijskih upita, a u svezi hapšenja Edina Vranja, na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Srbiju, Tužilaštvo BiH daje sljedeću informaciju:

- Tužilaštvo BiH o navedenom hapšenju informirano je iz medijskih izvješća, te nije dobilo nikakvu službenu obavijest ili informaciju, od nadležnih organa R Srbije. Tužilaštvo BiH postupalo je na temelju prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima, počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu, 1993. i 1994. godine.

U navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv više osoba i suđenje je u tijeku, dok je u odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba, dana 26.12.2018. godine, donesena naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja, nije bio izjavljen prigovor.

Tužilaštvo BiH je o svemu navedenom, žurno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine R Srbije, u kojem su zatražene detaljne informacije, te je proslijeđena Naredba o neprovođenju istrage, koja je postala konačna u Bosni i Hercegovini - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Više o temi Tužilaštvo BiH

STRANICA ANTIMIGRANT.BA
Podignuta optužnica protiv Fatmira Alispahića
NA VRH

Podijeli članak na