DNEVNI IZVJEŠTAJ

U Covid odjelu Opće bolnice 69 pacijenata

S obzirom da broj zaraženih pacijenata svakim danom raste, u Općoj bolnici je prošle sedmice otvoren još jedan Covid odjel, a vrše se užurbane pripreme za otvaranje još jednog

Otvorena dva Covid odjela. Opća bolnica

Ad. A.

15.9.2021

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno pet pacijenata, a dva su otpuštena kući.

Na bolničkom liječenju u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove ukupno je 69 pacijenata, od kojih su 23 na intenzivnoj njezi, osam pacijenata je na respiratoru i to sedam je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji , a jedan na invazivnoj ventilaciji , dok su dva pacijenta na visokom protoku kisika.

S obzirom da broj zaraženih pacijenata svakim danom raste, u Općoj bolnici je prošle sedmice otvoren još jedan Covid odjel, a vrše se užurbane pripreme za otvaranje još jednog.

Pored brige o covid pacijenatima u Općoj bolnici se i dalje zbrinjavaju i drugi pacijenti . Tokom jučerašnjeg dana je bilo 1.455 pregleda, 5.569 pruženih zdravstvenih usluga, urađene su 22 operacije, a u ovoj ustanovi rođeno je sedam beba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.