LUKAVAC

Bosanski oktoberfest ponovo otkazan: Evo zbog čega

Da nije bilo odgađanja, ove godine bi se održao 160 po redu vašar u Puračiću, kojeg u četiri dana posjeti više od 100 hiljada ljudI

Zbog pogoršanja pademije, po drugi put odgođen vašar u Puračiću. Arhiv

Piše: H. Čalić

19.9.2021

Najpoznatiji vašar u maloj bosansko-hercegovačkoj čaršiji, Puračiću kod Lukavca, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, odgođen je po drugi put, objavljeno je na službenoj stranici MZ Puračić, koja je trebala biti organizator vašara.

U saopćenju se kaže da je Vijeće MZ Puračić na više adresa uputilo dopise za pojašnjenje u vezi održavanja vašara, koji bi se trebao održati od 12. do 16.oktobra ove godine u Puračiću kod Lukavca, sa pitanjem na koji način mjesna zajednica može ući u organizaciju vašara usljed pandemije COVID-19.

- Uz sve napore koje smo napravili, nismo dobili potrebne saglasnosti za održavaje pomenute anifestacije, od kantonalnog do federalnog ministarstva zdravstva. Ostaje veliko žaljenje da i drugu godinu zaredom MZ Puračić, općina Lukavac, Tuzlanski kanton i BiH ostaju uskraćeni za jednu od najstarijih manifestacija, koju za četiri dana posjeti više od 100 hiljada ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine - stoji u saopćenju za javnost iz MZ Puračić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.