NAKON ŠOKANTNOG SNIMKA

Avdo Avdić raspalio po Osmici: On je neelokventan i lakovjeran, to mu je prirodno stanje

Toplo se nadamo samo da zbog ovih riječi Avdić neće opet primati udarce nogom i biti ganjan po ulici

Avdo Avdić i Osman Mehmedagić. Avaz

Piše: D. H.

21.9.2021

Bura oko objave snimka razgovora između direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmica i glavne državne tužiteljice Gordane Tadić se ne stišava. Potrebu da se oglasi konačno je imao i novinar Avdo Avdić, za kojeg nam Osmica na snimku otkriva da ga je fizički zlostavljao.

- Ja, kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao: ’Šta je, vi, paraobavještajci?’ Ja sam ga nabio nogom i ganjao ga dolje. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo „lizati“ sa mnom.


Tekst Avde Avdića. Screenshot

U vidno emotivnom tekstu koji objavio na svom portalu, Avdić se požalio što su mediji toliku pažnju posvetili Osmicinom priznanju da ga je "nabio nogom", a ne onome što je tužiteljica Gordana Tadić na tom snimku govorila.

No, Avdić se ipak osvrnuo i na samom ponašanje Osmice te je za njega ustvrdio.

- Mehmedagić jeste ispao neelokventan i lakovjeran, što je njegovo prirodno stanje - ustvrdio je Avdić. 

Dakle, iako je Avdić posljednjih mjeseci blisko sarađivao i odano branio Mehmedagića, predstavljajući kritike na njegov račun i krivične procese koji se protiv čelnika OSA-e vode kao udar na samu državu i bošnjački narod, posljednji snimak čak je i lojalnog Avdića koji se "počeo "lizati s Mehmedagićem, natjerao da  "jezikom krene pravo", i prvog obavještaca proglasi neelokventnim i lakovjernim, navodeći čak i kako je to "njegovo prirodno stanje", što pokazuje da Avdić kao dobar poznavatelj Osmice očigledno  uopće nije iznenađen njegovim ponašanjem i skandaloznim rječnikom koji koristi.

A da li je onda, sudeći po samim Avdićevim tvrdnjama, takva osoba kompetentna da obnaša jednu od najvažnijih funkcija za državu BiH?

Toplo se nadamo samo da zbog ovih riječi Avdić neće opet primati udarce nogom i biti ganjan po ulici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.