POTVRĐENO ZA AVAZ

Predstavnici Ambasade BiH danas u posjeti Vranju

Žele se uvjeriti u kvalitet uvjeta boravka i provjeriti njegovo zdravstveno stanje

Edin Vranj već danima u pritvoru. Avaz

Piše: Al. B.

22.9.2021

Otpravnik poslova Ambasade BiH u Beogradu Mirsad Muhović posjetiće danas Edina Vranja, kojem je određen pritvor do 30 dana i već nekoliko dana se nalazi u Beogradu. Predstavnici Ambasade, u pratnji advokata, žele se uvjeriti u kvalitet uvjeta boravka i provjeriti njegovo zdravstveno stanje.

Nove informacije sa nestrpljenjem očekuju i članovi porodice Vranj, uvjereni u njegovu nevinost. 

- Ako postoji i mrvica pravde, ne sumnjamo ni trenutka da će biti oslobođen. On nikakve veze nema sa ratnim zločinima. Želim da zna da on ima podršku sa svih strana, da nas zovu ljudi iz cijele BiH koji ne mogu da vjeruju da se ovo dešava. Vodimo računa i o njegovoj kući, majka je dobro, pazimo i životinje koje on iz hobija drži. Kada je riječ o posjetama njemu mogu doći samo advokat i predstavnici naše Ambasade. Sada je na tužilaštvima dvije države da urede te odnose jer ako se to ne desi onda je pitanje ko je slijedeći – kazao nam je Edinov brat, Ermin Vranj.

Edin Vranj uhapšen je 12. septembra na graničnom prijelazu Uvac, između Srbije i BiH, zbog sumnji da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima, iako je ranije Tužilaštvo BiH, po prijavi protiv njega a nakon analize svih dokaza, donijelo naredbu o neprovođenju istrage.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.