POTVRĐENO

VSTV će se o aferi "Snimak" očitovati naredne sedmice

Podsjećamo, na adresu portala "Avaza" stigao je mail u kojem su priloženi audiosnimci razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH sa Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković

Halil Lagumdžija: Na čelu VSTV-a. Avaz

Piše: E. T.

22.9.2021

Nakon sjednice planirane za 29. i 30. septembar 2021. godine, Visoko sudsko i tužilačko vijeće će se očitovati o aferi "Snimak", tačnije o razgovoru direktora OSA-e BiH Osman Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, Gordane Tadić iz 2019. godine, rečeno je danas iz VSTV-a. Snimak je, podsjećamo, objavio portal "Avaza". 

- Predsjedništvo VSTV-a BiH zatražilo je od Ureda disciplinskog tužioca da analizira navedeni snimak i razmotri da li postoje elementi za postupanje u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija koji su predmetom istog - rečeno je danas iz VSTV-a.

Podsjećamo, na adresu portala "Avaza" stigao je mail u kojem su priloženi audiosnimci razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH sa Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković. U mailu se navodi da iza njega stoje pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH). Na šokantnim snimcima se čuje kako Osmica traži o tužiteljice Tadić da ukloni tužioca Olega Čavku iz predmeta "Diploma" ali i kako ucjenju glavnu državnu tužiteljicu. 

Pored toga, Osmica priznaje da prisluškuje novinara "Avaza" ali i novinare drugih redakcija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.