AVAZ SAZNAJE

Imenovan novi Upravni odbor Opće bolnice: Za predsjednika izabran dr. Sead Željo

Počastvovan sam ovom odlukom i rješenjem jer se radi o reizboru, a samim time se dolazi do saznanja da su iz reda osnivača zadovoljni s dosadašnjim radom u Upravnom odboru, kaže Željo

Dr. Sead Željo na čelu Upravnog odbora Opće bolnice. Avaz

Piše: E. Halimić

23.9.2021

Imenovan je novi Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a kako saznaje portal „Avaza“ za predsjednika je izabran dr. Sead Željo.


Željo: Počastvovan sam ovom odlukom. Avaz

Novi članovi

Za članove Upravnog odbora izabrani su prim.dr. Emira Tanović-Mikulec, dr. Emina Osmanagić, dr. Salko Pašović i dipl. medicinski tehničar Elvedin Dervišević.

Ekskluzivnu izjavu smo dobili od bivšeg i sadašanjeg predsjednika doktora Želje.

- Počastvovan sam ovom odlukom i rješenjem jer se radi o reizboru, a samim time se dolazi do saznanja da su iz reda osnivača zadovoljni s dosadašnjim radom u Upravnom odboru. ovom prilikom želim istaći da ću i dalje nastaviti s radom i započetim projektima, a kako bi odgovorili svim postavljenim zadacima. Posebno je to bitno u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa. Ovo rješenje smatram velikom obavezom da bi se ispunili svi zacrtani ciljevi koji se postavljaju pred nas, a također ima svoju težinu jer sam ja „dijete“ ove ustanove, ljekar koji je počeo ovdje da radi, a i jednog dana završi svoju karijeru. Ponosni sam uposlenik Opće bolnice – poručio je Željo.


Rješenje o imenovanju novog Upravnog odbora. Avaz

Otvoren izolatorij

Dodao je da je u vrijeme mandata prethodnog Upravnog odbora otvorena je i zgrada izolatorija koja u ovim teškim vremenima ispunjava svoj cilj i stoji na usluzi građanima.

- U svemu tome nam je pomogao i bivši ministar sigurnosti BiH gospodin Fahrudin Radončić koji nam je za vrijeme svog mandata savjetom i na svaki drugi način pomogao da otvorimo izolatorij. Zanovljen je kadar u Općoj bolnici, pokrenuta je procedura dobijanja statusa univerzitetske bolnice, a pokrenuta je i inicijativa da Opća bolnica postane kantonalna – pojasnio je Željo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.