STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 12 do 14.30 sati na relaciji Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla vozila će se kretati usporeno u smjeru kretanja učesnika utrke

Upozorenje iz BIHAMK-a na jutarnju maglu. Arhiv

Piše: N. Aj.

25.9.2021

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, upozoravaju iz BIHAMK-a.

- Vozačima skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 12 do 14.30 sati na relaciji Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla vozila će se kretati usporeno u smjeru kretanja učesnika utrke.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta - saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.