GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Oglasio se Draško Stanivuković o snimku jahanja: Zašto je objavljen baš danas?

Moje greške štete samo meni, a njihove čitavom narodu

E. T.

Draško Stanivuković

Foto: Screenshot


Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, oglasio se o snimku koji je danas odjeknuo regionom kao grom iz vedra neba. 

Na Facebook profilu objavio je video pod naslovom "Moje greške štete samo meni, a njihove čitavom narodu".

- Videozapis koji kruži internetom nastao je prije pune tri godine. To jasno znači da nije snimljen u Gradskoj upravi. Zašto je objavljen baš danas? Zašto nije prije pola godine ili godinu? Zašto nije prije 20 ili 30 dana ili više od toga? Potpuno je jasno. Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koja potresa cijelu RS. Najvećoj aferi u posljednjih nekoliko godina i više od toga. Cilj je da se pažnja i fokus skrenu s te teme - kazao je Stanivuković.

Dodao je da takvih ili sličnih videozapisa ima svako od nas.

- I ovaj video je nastao u krugu bliskih prijatelja. Ali eto, i poneki bliski prijatelj zna da služi režimu. I režim je svjestan koja opasnost mu prijeti lično od mene danas kao gradonačelnika Banje Luke. Ne bi me čudilo da ovakvih ličnih kvalifikacija i diskvalifikacija u narednom periodu bude mnogo. Ali nas to ne plaši jer govorimo istinu, jer u potpunosti stojimo iza onoga što radimo. Kada su objavili video kako vozim trotinej… To je snimak koji je nastao prije tri i po godine, ali se danas upotrebljava i kaže se da je danas nastao, što apsolutno nije istina - rekao je Stanivuković.

Istakao je da "u ovom trenutku i dalje nema odgovora na jasne tvrdnje da firma koja više od četiri godine uvozi kiseonik za RS nije registrovana za to".

- Nije ovlaštena za to i da kiseonik koji se danas nalazi u RS, jučer, prije tri mjeseca, pet mjeseci ili godinu, nikada nije prošao ni prvu seriju kvaliteta, a trebao je i drugu i treću i 303. i tako dalje. Što jasno govori da je to najveći kriminal, najveći zločin, mogu reći, otkad postoji RS i na to apolutno nemaju nikakav odgovor. Treba da se vratimo na fokus. A ja, ako sam ovim pogriješio prema bilo kome, izvinjavam se. Ali nisam, niti mi je namjera bila u tom pravcu. Jasno je da smo svi mi ljudi, imamo i slobodno vrijeme, svoje greške i svoj privatni život. Ali kada radim svoj posao, kao sada kao gradonačelnik, radim ozbiljno, predano i posvećeno kao što imam pravo nekada u slobodno vrijeme da se šalim, da plešem, igram i da živim. Ali sada radim ozbiljno i stojim iza svake svoje riječi - zaključio je Stanovuković.

Podsjetimo, Slobodan Vasković je danas na svom blogu objavio video Draška Stanivukovića kojeg u kancelariji jaše savjetnica a on joj objašnjava kako se to radi. 

NA VRH

Podijeli članak na