U TOKU SJEDNICA

Skupština TK raspravlja o Zakonu o visokom obrazovanju

Sjednici prisustvuju i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli koji imaju svoje zahtjeve prema resornom ministarstvu i Skupštini TK

Ovim izmjenama i dopunama Zakona sve visokoškolske ustanove koje ne dobiju institucionalnu akreditaciju gube licencu za rad. Arhiv

A. Č. / Fena

27.9.2021

Skupština Tuzlanskog kantona danas na sjednici raspravlja, između ostalog, o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, a kantonalni ministar za obrazovanje i nauku Elvis Baraković ocijenio je da će ovaj zakon uvesti više reda u ustanove za visoko obrazovanje u ovom kantonu.

- Prije svega, ovim izmjenama i dopunama Zakona sve visokoškolske ustanove koje ne dobiju institucionalnu akreditaciju gube licencu za rad, ali želimo da pružimo dodatnu sigurnost pa tako ta visokoškolska ustanova koja izgubi dozvolu za rad dužna je da omogući studentima nastavak školovanja na istim ili sličnim studijskim odsjecima - izjavio je ministar Baraković.

Sjednici prisustvuju i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli koji imaju svoje zahtjeve prema resornom ministarstvu i Skupštini TK.

Također, na sjednici će biti razmatran i prijedlog izmjena Odluke o izboru i imenovanju članova u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona, te prijedloga i donošenje zaključka u vezi sa aktuelnim dešavanjima hapšenja bivših pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.