ZABRINJAVAJUĆI PODACI

U BiH prijavljena 33 smrtna slučaja i 181 novozaraženih

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo

A. Č.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba

Foto: Arhiv


U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini prijavljena su 33 nova smrtna slučaja i 181 novozaraženih.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 816 uzoraka, od čega je 110 pozitivno na virus. Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 853.238 uzoraka, a virus je potvrđen kod 150.401 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to iz Hercegovačko-neretvanskog (1), Srednjobosanskog (2), Zeničko-dobojskog (4), Tuzlanskog (5) i Kantona Sarajevo (7), dok je 8 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.953.

U RS preminulo 13 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj testirano je 239 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 69 osoba. Radi se o 39 muškaraca i 30 žena, od kojih je 19 mlađe, 33 srednje i 17 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 iz Bijeljine, 12 iz Banja Luke, 11 iz Zvornika, šest iz Bratunca, pet iz Prnjavora, po tri iz Laktaša i Milića, dvije iz Bosanske Dubice i po jedna iz Bosanske Gradiške, Doboja, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prijedora, Ribnika i Čelinca.

U posljednja 24 sata prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po dvije osobe iz Prijedora i Modriče i po jedna iz Višegrada, Bosanskog Novog, Sokolca Bijeljine, Trebinja, Čelinca, Banja Luke, Doboja, Dervente.

Danas su u Brčko Distriktu BiH registrirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminula je jedna ženska osoba.

U Kantonu Sarajevo je potvrđeno 140 novih slučajeva

Proteklog dana, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 140 novih slučaja zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 1.003 uzorka, saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U istom periodu, od Covid-19 infekcije se oporavila 171 osoba, dok je nažalost sedam preminulo od posljedica ove bolesti.

Trenutno je na bolničkom liječenju 211 pacijenata, od kojih je 185 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Trenutni udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 9,95 posto.

U Bosansko-podrinjskom kantonu u protekla 24 sata od posljedica korone preminula je jedna osoba iz Goražda, a nakon testiranih šest uzoraka nisu registrovani novih slučajevi zaraze.

Na području ovog kantona trenutno je 58 osoba pozitivno na koronu, a u izolaciji su 133 osobe, podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Više o temi Koronavirus

U PROTEKLA 24 SATA
U RS preminulo 13 osoba, 69 novozaraženih
NOVA ISTRAŽIVANJA
Koronavirus skratio životni vijek ljudi
NA VRH

Podijeli članak na