PODRŠKA REGIONU

Ursula fon der Lajen započinje posjetu zemljama zapadnog Balkana

U zvaničnom planu i programu navodi se da će Fon der Lajen u četvrtak, 30. septembra, posjetiti BiH

Ursula fon der Lajen. Agencije

A. Ka. / Srna

28.9.2021

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Leyen) stiže danas Albaniju i Sjevernu Makedoniju u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, saopćeno je na internet stranici Komisije.

U zvaničnom planu i programu navodi se da će Fon der Lajen u četvrtak, 30. septembra, posjetiti BiH. U okviru turneje planirane su posjete Fon der Lajen Crnoj Gori i Srbiji, uključujući i Kosovo.

Fon der Lajen je tokom obraćanja Evropskom parlamentu 15. septembra u Strazburu najavila da će posjetiti zemlje zapadnog Balkana do kraja mjeseca.

Ona je tada rekla da želi da posjetom zemljama zapadnog Balkana pošalje snažan signal privrženosti Evropske unije procesu pristupanja bloku.

- Prije kraja mjeseca, posjetit ću region i poslati snažan signal naše privrženosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji vjeruju u budućnost Evrope - izjavila je Fon der Lajen.

Prema njenim riječima, ulaganje u budućnost zapadnog Balkana je, istovremeno, ulaganje u budućnost EU, prenio je portal "Evropski zapadni Balkan".

Predsjednik Evropske komisije podsjetila je da EU pojačava podršku regionu, uključujući kroz novi Investicioni i ekonomski plan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.