VREMENSKA PROGNOZA

Danas bez kiše: Oblačno vrijeme, u Hercegovini će biti i sunčano

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Arhiv

Piše: N. Aj.

1.10.2021

Danas se u Bosni prije podne očekuje umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, trebalo bi se smanjiti u drugoj polovini dana. 

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stupeni.

U Sarajevu, također, umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.