POSJETE

Ana Brnabić u Hercegovini: Važniji je autoput od posjete Sarajevu

Nemam nikakav problem, uvijek volim doći i mislim da ću uskoro doći u Sarajevo, rekla premijerka Srbije

Brnabić u Prebilovcima. Agencije

Piše: M. Sm.

4.10.2021

Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja će večeras u Mostaru otvoriti manifestaciju „Šantićeve večeri poezije“, svoju posjetu BiH otpočela je obilaskom Nevesinja, gdje se sastala s tamošnjim predstavnicima vlasti, a potom se zaputila u Prebilovce.

Tu je obišla crkvu Vaskrsenja Hristovog i spomen-kosturnicu.

- Nama nema  budućnosti bez pomirenja, bolje komunikacije, boljeg razumijevanja i bolje saradnje, izjavila je Brnabić u Prebilovcima.

Na pitanje novinara da prokomentara „loše odnose Srbije i BiH“ rekla je da se ne slaže sa tom konstatacijom, napomenuvši da ona može o tom odnosu govoriti isključivo iz ugla Srbije.



Brnabić u Nevesinju. Radio-Nevesinje

-Znam koliko je Srbiji stalo da imamo sve bolje odnose sa BiH i znam koliko nam je važna regionalna stabilnost i regionalno povezivanje. Znam koliko u svakom smislu i praktičnom i pragmatičnom radimo na tome. Na kraju krajeva, simboličnim povezivanjem autoputem između Beograda i Sarajeva to pokazujemo. Mislim da nama nema budućnosti bez pomirenja, bolje komunikacije, boljeg razumijevanja i bolje saradnje. Znam i šta je politika predsjednika Aleksandra Vučića a to je regionalna saradnja, regionalno povezivanje i bolji odnosi koji će utabati put boljoj budućnosti- rekla je Brnabić.

Upitana zašto nje i Vučića nema u Sarajevu, ali ni Sarajeva u Beogradu, Brnabić je odgovorila da je ona jasno rekla šta je suština i šta se Srbija trudi da radi.

-Ako ćete me pitati šta je bitnije, autoput koji smo počeli da radimo ili jedna posjeta Sarajevu, ja mislim da je i za ljude i budućnost mnogo bitniji autoput. Nemam nikakav problem i uvijek volim doći u Sarajevo i nadam se da ću uskoro. Ono što je nama važno jeste da ostavimo prošlost iza sebe, ne da zaboravimo, ali da praštamo i da idemo hrabro dalje u budućnost- kazala je Brnabić.

Ona će prije dolaska u Mostar posjetila i manastir Žitomislići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.