NEVRIJEME

Bujične poplave donijele nevolje stanovnicima Neuma

Stanje se trenutno normalizira, kaže Tapalović

M. Sm.

Jutros u Neumu: Brojne ulice pod vodom

Foto: Neum Online


Obilna kiša koja se tokom noći, a pogotovo, jutros u ranim jutarnjim satima sručila na Neum, donijela je nevolje stanovnicima ovog našeg jedinog grada na moru.

  • Neum jutros: Zabilježeni odroni

    Neum jutros: Zabilježeni odroni

    Foto: Neum Online


Prema prvim informacijama u vremenu od šest do osam sati palo je više od 200 litara kiše po metru kvadratnom što je uzrokovalo bujične poplave.

Kako je za portal „Avaza“ potvrdio Marko Tapalović, koordinator Civilne zaštite za vatrogastvo Općine Neum, vatrogasci su bili zatrpani pozivima i u jednom trenutku stanje je bilo prilično haotično.

- Imali smo odrona na cesti uslijed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije - rekao nam je Tapalović.

  • Neum jutros:Vatrogasci na terenu

    Neum jutros:Vatrogasci na terenu

    Foto: Neum Online


-Imali smo odrona na cesti usljed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije- rekao nam je Tapalović.

Više o:

Neum Poplave
NA VRH

Podijeli članak na