ZNAČAJAN PROJEKT

Obnovljen Dom kulture "Husinske bune" u Tuzli

Uvedene su i nove usluge korisnicima u Mjesnoj zajednici Husino

"Husinska buna". E. Sk.

Piše: E. Sk.

10.10.2021

Zahvaljujući saradnji Vlade FBiH, Grada Tuzla i UNDP-a u prigradskoj mjesnoj zajednici Husino adaptiran je Dom kulture "Husinske bune". Adaptacija objekta koštala je 111.000 KM, a Grad Tuzla obezbijedio je 33.000 KM.

- Godinama njegujemo dobru saradnju sa UNDP-om i drugim međunarodnim organizacijama. U toj saradnji je najvažnije da radite transparentno, da poštujete rokove i da svojim radom steknete povjerenje. Zadovoljstvo mi je da pokažemo jedan od plodova dobre saradnje sa UNDP-om, koji povlači sredstva iz različitih fondova, ovog puta se radi o sredstvima Vlade Švicarske i dio sredstava je iz budžeta Grada Tuzle. Imamo, evo, dobar plod saradnje na projektu adaptacije doma na Husinu, svojevrsnom simbolu Tuzle i Bosne i Hercegovine. Uspjeli smo da, osim utopljavanja zgrade i unutrašnjih radova, obnovimo i plato, koji je vrlo pogodan za ljetne manifestacije. Dobro nam je došlo i što je Federacija napravila ovaj kružni tok, tako da sada sve izgleda mnogo ljepše nego što je izgledalo prije godinu. Zadovoljan sam zbog građanki i građana Husina da je ovaj projekat završen – izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Posjeta "Husinkoj buni". E. Sk.

U realizaciju projekta su aktivno bili uključeni predstavnici mjesne zajednice Husino. Radove su obišli predsjednik i član Vijeća mjesne zajednice Husino, Ševal Kikanović i Davor Marjanović.

Ševal Kikanović je istakao da je u posljednje vrijeme jako puno projekata realizovano u MZ Husino:

- Jako puno posla je urađeno u saradnju sa gradskom upravom i gradonačelnikom. Obnovili smo dom, koji nije bio obnovljen 50 godina, izgradili smo igralište po svim pravilima, uradili dva asfalta u dužini od 1.150 metara. Ukoliko se nastavi sa ovakvom saradnjom, mještani i građani Husina bi bili prezadovoljni.

Unutrašnjom Doma kulture. E. Sk.

Davor Marjanović, član Savjeta MZ i predsjednik Udruge "Srce Husina" je istakao podršku Grada Tuzle u realizaciji projekata.

Kroz implementaciju projekta, unaprijeđena je energijska efikasnost objekta Doma kulture Husino, na način da je izvršena rekonstrukcija zgrade površine 701 metra kvadratnog (postavljanje toplotne fasade na trenutno termički neizoliranim vanjskim zidovima, izvršena je zamjena dotrajale stolarije, toplotna izolacija stropa, zamjena podova, sanacija zidova u Spomen sobi, zamjena dotrajalih oluka i sanacija dvorišta – asfaltiranje). Ujedno su uvedene i nove usluge korisnicima u Mjesnoj zajednici Husino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.