SUSRETI

Gradonačelnik Kasumović sa Radončićem i dr. Kacilom: Podrška izgradnji Centra za srce u Zenici

Razgovarano je o brojnim temama, a posebna pažnja posvećena je aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovinu, kao i razvoju grada Zenice

Avaz.ba

Sa sastanka u Zenici

Foto: Gradska uprava Zenica


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa Fahrudinom Radončićem, privrednikom i liderom Saveza za bolju budućnost BiH i prof. dr. Mirsadom Kacilom, kardiohirurgom i direktorom Centra za srce Sarajevo, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

Razgovarano je o brojnim temama, a posebna pažnja posvećena je aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovinu, kao i razvoju grada Zenice.

Situacija u državi iznimno teška

- Jedinstvenog smo stava da je situacija na području države iznimno teška, da patriotski blok treba postojati i da se istovremeno mora raditi na razvoju, po čemu je Zenica već postala poznata. Sa gradonačelnikom Kasumovićem sam otvorio temu, na koju proteklih dana govorim i sa ostalim liderima stranaka, o jedinstvenom kandidatu opozicije za poziciju člana Predsjedništva BiH - kazao je Radončić nakon sastanka.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasmović rekao je da su na sastaku još jednom potvrdili svoje opredjeljenje da se dosadašnji Izborni zakon treba promijeniti u dijelu koji se odnosi na uvođenje elektronskog glasanja, kako bi o pobjednicima odlučivali oni koji glasaju, a ne oni koji broje glasove.

- Sastanku je prisustvovao i uvaženi profesor doktor Mirsad Kacila koji je izrazio spremnost da na zemljištu Grada i građana Zenice u krugu zeničke bolnice izgradi najsavremeniju centar za srce. Podržao sam ideju i očekujemo da se krene u realiziranje tog projekta, kako bi građani konačno dobili respektabilan centar.

Čekao sam da to učine oni koji vode bolnicu i koji su zaduženi za zdravstvo, međutim, oni su se bavili prozicijama i direktorskim mjestima. Ranije su mene krivili da osporavma razvoj bolnice i njenu modernizaciju, a evo prošla je skoro godina dana otkako je Grad Zenica dao saglasnost, a taj projekt i dalje tapka u mjestu - poručio je gradonačelnik Kasumović.

Dobili podršku

Prema riječima prof. dr. Mirsada Kacile, Zeničko-dobojski kanton prati veliki problem koji je u vezi sa zdravstvenim stanjem građana u oblasti kardiologije.

- Spremni smo sa projektom koji već postoji duže vrijeme da se napravi moderan centar za srce u krugu zeničke bolnice, za što je neophodna saglasnost gradonačelnika. Sretan sam što smo danas dobili podršku gradonačelnika Kasumovića da krenemo u ovaj projekt koji će biti jedan od najvećih i najboljih kada se govori o zdravstvenom sistemu u Federaciji BiH - nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Zenice izjavio je prof. dr. Mirsad Kacila, direktor Centra za srce Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na