PRIMADONA SARAJEVSKE OPERE

Margit Tomik-Levy: Dodik je seljačina koja svoje ciljeve ostvaruje beskrupulozno

Milosmrad je više od decenije loš ološ i cijelo vrijeme su mu mediji suprotstavljali nekog „dobrog“, napisala je Margit Tomik-Levy

Margit Tomik-Levy i Milorad Dodik. Agencije

Avaz.ba

22.10.2021

Margit Tomik-Levy, primadona Sarajevske opere, objavila je na svom Facebook profilu post. U objavi je krituku uputila medijima, rekavši da ništa manje od bh. političara, za ovako dugotrajnu i duboku krizu u državi su jednako krivi i mediji.

Njen status prenosimo u cijelosti:

Duboka kriza

- Ništa manje od BiH političara, za ovako dugotrajnu i duboku krizu u državi su jednako krivi i mediji. Od neukih i nesposobnih kadrova nacionalnih stranaka su napravili medijske zvijezde. Od malih lopovčića su napravili mega kriminalce. Jadne i čemerne ideološke travestite su iz neperspektivnih komunjara pretvorili u slabašne nacionaliste a odatle u surove fašiste.

Bez nevjerovatnog truda pojedinih „novinara“ da rasture državu, ko bi danas bio Šefik Džaferović, Božo Ljubić, Milosmrad Dodik, Šarović, Čampare, Špirić, Čović, Krišto, Izetbegović otac i sin....? Niko! Niko i ništa.

Maltene, sve što rade novinari, rade pogrešno i na štetu svih građana. Evo vam jedan primjer. U svakom izazvanom problemu u državi oni traže loše momke i dobre momke. Milosmrad je više od decenije loš ološ i cijelo vrijeme su mu mediji suprotstavljali nekog „dobrog“. U posljednje vrijeme su tipovali Šarovića. Ko biva on je Bosanac po opredjeljenju. Jeste malo morgen.

Inače u SDS-u su svi BiH patriote, od Karadžića, Ostojića, Buhe, Dutine, Krajišnika pa do Šarovića. Sve što hoće Dodik, hoće i Šarović. Dodik je seljačina koja svoje ciljeve ostvaruje beskrupulozno, javno i direktno. Šaroviću to ne basta. Nekada u mladosti je bio rukometni golman. Naučio da hvata zalutale lopte. I ovdje to radi. Kobajagi miroljubivo teži da realizuje iste ciljeve kao Milosmrad...

Hvatali su se isti ti novinari i za junge fašistu Draška četnika Stanivukovića, za Ivanića koji je još gori od Milosmrada ali je inteligentniji pa se doima da je realan političar, za Čavića koji bi i vodu u bokalu zamutio... Tipovali su Dijanu Zelenika kao alternativu podlom Čoviću. Od HDZ-a je gori samo njen HDZ 1990, HSP i HP (njeno izborno tijelo).

Alternativu Bakiru Izetbegoviću su našli u čistokrvnom SDA isprdku, fašisti Dini Konakoviću.... Jadno, nisko i nepatriotski. Nikome od njih nije palo na pamet da prave medijske zvijezde i povećaju rejting iskrenim političarima kojima je BiH jedina domovina, koji su za građansku a ne nacionalnu državu.

A, tu su im pred nosom, samo se ne zalijeću na njih sa mikrofonima.

Narod bi se malo relaksirao kad bi na TV i u štampi „visili“; Zlatko Miletić, Slavo Kukić, Svetlana Cenić, Denis Bečirević...

Pritisak na opoziciju

Nikome nije palo na pamet da vrši pritisak na opoziciju da pokrene nekoliko inicijativa za ozakonjenje statusnih pitanja izabranih političara. Npr:

a. Uvjerenje o nekažnjavanju, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i lekarsko uverenje (uslov za kandidaturu).Time bi se onemogućili imbecili kao Dodik, Čović, Novalić... da uđu u političke sfere. U slučaju pokretanja sudskog postupka u toku mandata, ostavka lupeža mora biti trenutna i neopoziva.

b. Ograničenje reprezentacije. Dati to pravo najvišim državnim zvaničnicima ali samo u kabinetu prilikom državnih poseta. Kafe i viskije neka plaća svaki Čović i Forto iz svog džepa.

c. Ukinuti svima službene mobitele, službene stanove, privilegije pri penzionisanju.

d. Službene automobile dozvoliti samo najvažnijim državnim rukovodiocima, bez policijske pratnje i rotacionih svjetala.

e. Ukinuti im pravo na savetnike (ako ne znaju da rade svoj posao neka daju ostavku)

f. Ukinuti stranačko kadriranje državnih firmi i institucija (javni konkurs za sva radna mjesta uključujući i najodgovornija)

g. Ukinuti im „bijeli hleb“ i sve druge naknade nakon prestanka mandata a osobito lažne otpremnine.

h. Ukinuti finansiranje političkih stranaka iz državnog budžeta (ako majmuni ne rade za narod zašto da ih plaća narod).

i. Limitirati ukupna primanja poslanicima, direktorima javnih preduzeća i institucija na 2,5 prosečne plate u BiH a najvišim državnim rukovodiocima do 3 prosečne plate.... Ima toga još puno ali ne umijem dalje redati slova.

Eto moji novinari, od mene toliko a vi opet fatajte Dodika ispod neke vašarske čerge - navodi se u njenom postu.


Objava Margit Tomik-Levy na Faceboku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.