POTOČARI

Ljekari iz Sarajeva besplatno pregledaju povratnika

Ovakve preglede treba češće organizirati., velika je gužva danas i sve su hitni slučajevi, kaže Begović

Brojni pacijenti zatražili su ljekarski pregled. Fena

L. S. / Fena

31.10.2021

Grupa ljekara iz Sarajeva danas obavlja besplatne preglede u prostorijama ambulante u Potočarima. Ljekari su došli da pruže pomoć povratnicima u Potočarima, kao i povratnicima iz susjednih općina Zvornika i Bratunca.

Specijalista ginekologije i akušerstva Amela Hodža kazala je Feni da dolazi uime medicinske organizacije BIMA koja se bavi volonterskim radom.

- Često idemo na teren po povratničkim mjestima da pružamo besplatne usluge. Najbolji osjećaj je pomoći povratnicima – kazala je Hodža.

U ambulanti je veliki broj pacijenata koji su došli na pregled. Povratnica iz Donjih Potočara Nura Begović kazala je da ljekarski pregledi mnogo znače povratnicima.

- Ovakve ljekarske preglede treba češće organizirati. Velika je gužva danas i sve su hitni slučajevi. Moj muž ima hitnu intervenciju – rekla je Begović.

Pomoćnik direktora Udruženje "Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" Elmedin Škrebo rekao je ranije da je dolazak ljekara ustaljena praksa, naglašavajući da ljekari iz Sarajeva i Tuzle drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.