NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu": EUFOR ostaje u BiH, OHR se ne spominje

Prema izvještaju UN-ovog Programa za zaštitu okoliša, u Bosni i Hercegovini na otpadu završi 273.269 tona hrane na godišnjem nivou

Avaz.ba

3.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: EUFOR ostaje u BiH, OHR se ne spominje.

Vijeće sigurnosti UN-a usaglasilo je tekst rezolucije. OHR neće biti pomenut u konačnoj verziji  kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH, a visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) neće govoriti pred Vijećem sigurnosti UN-a. To je epilog višednevnih pregovora koje su članice Vijeća sigurnosti UN-a vodile u Njujorku.

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Nova vježba, nova nafaka.

Amina Pekić, sestra Muhameda Pekića, prvog saradnika direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, dobila je diplomu Američkog univerziteta u BiH, u vlasništvu Denisa Prcića, nekoliko mjeseci prije nego što je uopće i završila fakultet! Ovo je, između ostalog, utvrđeno istragom Tužilaštva BiH u aferi „Diploma“, zbog koje su prije tri mjeseca hapšeni Prcić i Mehmedagić.

SPUSTITI LOPTU Nedžad Korajlić, stručnjak za sigurnost.

Situacija u BiH je kompleksna i ona zaslužuje posebnu pažnju domaćih institucija i međunarodne zajednice. Kaže ovo za „Avaz“ Nedžad Korajlić, stručnjak za sigurnost i profesor na Fakultetu za kriminalistiku u Sarajevu.

Ličnost dana je Nemanja Bilbija: Ušao u ’klub 100’.

Na stranama Globusa čitajte: Cijela svjetska javnost usmjerena je ovih dana u Glazgov, gdje se na najvišem nivou održava konferencija posvećena klimatskim promjenama (COP26).

NAŠA TEMA Dok broj siromašnih u našoj zemlji raste. Bacanje hrane je svjetski problem enormnih razmjera, a kao takav duboko je ukorijenjen i u našoj državi. Prema izvještaju UN-ovog Programa za zaštitu okoliša, u Bosni i Hercegovini na otpadu završi 273.269 tona hrane na godišnjem nivou.

30 prvih "Avazovih" godina: Kako je ubijen zločinac Arkan.

TRŽIŠTE  Upravni odbor UIO donio odluku o povećanju akcize. lijedi li 1. januara novo poskupljenje cigareta.

REAKCIJE Stručnjaci o lošem stanju kulturno-historijskih objekata. očitelju treba čvrsta ruka.

Nakon što su ostali bez krova nad glavom. Općina će pomoći porodici Imamović. Zbog ovog nesretnog događaja vijećnik u Općinskom vijeću Centar Sulejman Haljevac zatražio je od Općine hitno rješavanje problema u kojem se porodica Imamović našla nakon požara.

Na inicijativu prve dame Sarajeva Benjamine Karić, gradski vijećnici na sutrašnjoj sjednici odlučivat će o tome na koji način će se moći koristiti i davati pod zakup dijelovi objekata Željezničke stanice na Bistriku i „Vidikovca“ na Trebeviću.

Na strani Crne hronike: U Okružnom sudu Bijeljina nastavljeno je suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Hokić (83) koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u Kozluku.

SKUPŠTINA ZDK Jednoglasno usvojen prijedlog zastupnika Kapića. Kako smanjiti broj nesreća na ’cesti smrti’.

NOTNI RAZGOVOR  Pjevač Božo Vrećo otvoreno za „Avaz“. Sevdah nije 20 pjesama koje su se ukrug vrtjele i prepjevavale.

PLIVANJE Damir Đedović, predsjednik Orke. Lana je zadovoljna, ali zna da može dosta više.

PREMIJER LIGA BiH Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, za “Avaz”: Naši rezultati nisu slučajni.

Fudbaleri Sarajeva nakon 15. kola zaostaju 14 bodova za liderom Zrinjskim, tako da navijači s pravom traže promjene, kako stručnog štaba Gorana Sablića, tako i igračkog kadra. Tim povodom razgovarali smo s nekadašnjim asom kluba s Koševa Farukom Hadžibegićem.

- Na osnovu historije, ali i mogućnosti FK Sarajevo, nikad nijedan navijač Sarajeva ne može biti zadovoljan kada nam prvoplasirane ekipa bježi 14 bodova - rekao je Hadžibegić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.