OSNOVNI SUD BANJA LUKA

Nastavljeno suđenje u slučaju "David Dragičević": Otac Davor poručio "Došao sam da gledam otmičare svog djeteta"

Marijanac i Bošnjak se terete da su u smeće bacili donji veš koji je tokom obdukcije skinut s Davidovog tijela, kako bi prikrili eventualne tragove

Nastavljeno suđenje. O. Ma.

Piše: O. Ma.

4.11.2021

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas se nastavlja suđenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, kriminalističkim tehničarima PU Banja Luka, optuženima za spriječavanje dokazivanja u predmetu "David Dragičević".

Uoči ročišta pred zgradom suda su se okupili članovi grupe "Pravda za Davida", predvođeni Davidovim ocem Davorom Dragičevićem, koji se 27. oktobra vratio u BiH iz Austrije, koja mu je odbila politički azil.


Davor Dragičević. O. Ma.

- U namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo spriječavanje dokazivanja - navodi se u optužnici.

Ispred Suda u Banjoj Luci. O. Ma.

- Ovo suđenje nema nikakvu zakonsku osnovu i došao sam da gledam otmičare svog djeteta. Krajnje je vrijeme da Tužilaštvo BiH krene u procesuiranje svih odgovornih za ubistvo Davida. Institicije RS će na kraju platiti veliku cijenu - rekao je, između ostalog, Davor.

Marijanac i Bošnjak se terete da su u smeće bacili donji veš koji je tokom obdukcije skinut s Davidovog tijela, kako bi prikrili eventualne tragove. U optužnici se navodi da je donji veš 25. marta, sa ostalim predmetima, prevezen u depozit PU Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.