BORBA ZA ISTINU

Davor Dragičević za "Avaz": Ovo je historijska presuda, novac me ne zanima

Ovo je sada vjetar u leđa, nadam se i Tužilaštvu BiH da preduzme odlučujuće korake, rekao je Dragičević

Davor Dragičević. Avaz

17.8.2023

Osnovni sud u Banjoj Luci donio je prvostepenu presudu u korist Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, koji je tužio Republiku Srpsku zbog diskriminacije te naredio da mu se isplati odštetni zahtjev u visini od 5.000 KM. 

Kako je u razgovoru za portal "Avaza" naveo Dragičević, ovo je historijska presuda. 

- Ovo je, mogu slobodno reći, historijska presuda, kako za mene, tako i za grupu "Pravda za Davida", a prije svega za sve građane BiH. Ovo je nešto za šta smo se od početka hrabro borili, protiv zločinačkog MUP-a RS kojeg sam ja označio kao one koji su ubili moje dijete. Ovo je sada vjetar u leđa, nadam se i Tužilaštvu BiH da preduzme odlučujuće korake. Vidjeli ste na presudi koju je donio Osnovni sud u Banjoj Luci, koji je ipak pod patronatom režima i Milorada Dodika, uspjeli smo zajedno sa svim advokatima, posebno advokatom Draganom Tolimirom, da iznesemo ovakvu presudu koja će biti svima korisna - rekao nam je Dragičević. 

Naglašava da ga novac ne zanima.

- Mene apsolutno ne interesuje finansijski dio ove presude, već ono što se utvrdilo, a to da je MUP RS izvršio neposredno višestruku i produženu diskriminaciju nadamnom i grupom "Pravda za Davida". Očekujem u narednom periodu da će se svi opametiti, ako ne, ja ću opet podnijeti pošto ima još prekršajnih prijava. Podnosit ću sve dok jednog dana MUP RS se ne svede na zakonom utvrđene okvire djelovanja i naravno bio na strani građana, kako entiteta tako i građana BiH - rekao je Dragičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.