NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu": Orban ide Dodiku!

Nelson i Satler zadovoljni, EUFOR osigurava stabilnost

Piše: Avaz.ba

5.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Orban ide Dodiku!

Premijer Mađarske Viktor Orban stiže u Banju Luku 6. novembra u 12 sati, potvrđeno je za “Avaz” iz Ministarstva vanjskih poslova. Orban se u junu na Demografskom samitu u Budimpešti sastao s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a jedan drugom su dijelili komplimente nakon susreta. Orban već dugo ljuti strane kolege svojom politikom, uključujući tijesne veze s Rusijom.

Nelson i Satler pozdravili produženje mandata: EUFOR osigurava stabilnost BiH.

Komentar petkom pisao je Alen Bajramović: Životne teme.

OSVRT Šta se na Pantovčaku priča o Bosni: Zoki i Mile, dva poslijeratna druga. Rasli su uz skute nacionalnih vođa, Milanović u diplomatskoj službi Tuđmanove vlasti, Dodik u logističkoj pozadini Karadžićevog zločinačkog režima. Obojica su, i Zoran Milanović i Milorad Dodik, na početku političkog života bili socijaldemokrati. Zatim su od izbora do izbora mijenjali uvjerenja i danas su viđeniji članovi rigidnog desničarskog kluba Viktora Orbana, Janeza Janše i sličnih istočnoevropskih populista i nacionalista.

EKSKLUZIVNO Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna, za „Avaz": Naš novi selektor stvara dobru ekipu.

Na stranama Globusa čitajte: Novi sastanak lidera Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

Ličnost dana je Linda Tomas-Grinfild: Jasne poruke prijatelja.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prema nalogu Tužilaštva KS, obavili su jučer pretrese na više lokacija na Palama i Lukavici s ciljem hapšenja osoba koje se dovode u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. SIPA nije pronašla osumnjičenog za ubistvo policajaca.

KORIDOR 5C Autoput u BiH dobiva nove kilometre: Probijen tunel Zenica.

Snažno olujno nevrijeme u noći sa srijede na četvrtak zahvatilo je našu zemlju, a najviše štete naneseno je u Sarajevu, gdje su polomljene i iščupane desetine stabala, oštećeni brojni krovovi i automobili...

PROCEDURE Sporan javni oglas za prijem radnika koji je objavljen u junu: Pod lupom zapošljavanja u Općoj bolnici.

Na stranama Crne hronike čitajte: BANJA LUKA Nastavljeno suđenje kriminalističkim tehničarima: Davor Dragičević poprijeko gledao inspektore MUP-a RS.

Dvadesetsedmogodišnja S. Č., koja je prekjučer u poslijepodnevnim satima pronađena u objektu takozvanih starih bazena kod šljunkare u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići, lažirala je vlastitu otmicu.

RUKOMET “Zmajevi” gostuju u Budimpešti: Dvomeč s Mađarima kao test novih snaga.

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić u nedjelju (13 sati) u Posušju neće moći računati na kartonirane Ajdina Nukića i Damira Mehidića, te povrijeđenog Voju Ubiparipa.

Poklon prilog TV Extra: Koga bira Selma Bajrami.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.