SAOPĆENJE

SNSD: Ni Mirko Šarović, niti bilo ko iz SDS-a, ne bi se smio oglašavati u vezi sa diplomatijom zvaničnika RS

Ističu da Eskobar nije saopštio da je sa nosiocima vlasti iz RS razgovarao o rasturanju jedinstva u RS, onako kako je saopćio za opoziciju

Dodali su da nijedan funkcioner SNSD-a ne održava tajne sastanke. ARHIV

L. M. /Srna

5.11.2021

 - Sve dok SDS i njeni funkcioneri budu funkcionisali po principu taster partije koju svako malo u tajnosti pritisne neki ambasador ili neko od visokih službenika zapadnih zemalja, po pravilu za akciju protiv RS, ni Mirko Šarović, niti bilo ko iz SDS-a ne bi smio da se oglašava u vezi sa diplomatijom zvaničnika RS koji na svim svjetskim adresama brane interese RS, saopćeno je iz SNSD-a.

Dodali su da nijedan funkcioner SNSD-a ne održava tajne sastanke sa bilo kim.

- Niti na bilo kom sastnaku rade protiv interesa RS kako to čine pojedinci iz SDS - ističu iz SNSD-a.

Povodom izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je SNSD danima optuživao opoziciju da su razgovorali sa Gabrijelom Eskobarom, a da se sada predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović sastala s njim, iz SNSD-a ističu da Eskobar nije saopštio da je sa nosiocima vlasti iz RS razgovarao o rasturanju jedinstva u RS, onako kako je saopćio za opoziciju.

- Mirko Šarović još nije odgovorio građanima RS šta je tražio od Eskobara zauzvrat nakon što mu je obećao da će SDS razbiti političko jedinstvo i time oslabiti poziciju RS. Da sve bude gore, Mirko Šarović nije čak ni saopćio da je razgovarao sa Eskobarom, već ga je, na njegovu žalost, odao Eskobar svjedočeći pred američkim Kongresom - naglasili su iz SNSD-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.