ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Dodik uputio saučešće porodici Marinka Rokvića: S tugom sam primio vijest da nas je napustio moj veliki prijatelj

U telegramu saučešća Dodik je izrazio iskreno saosjećanje u bolu koji je zadesio porodicu Rokvić, dodavši da je sa Marinkom otišlo jedno divno vrijeme

Dodik: Marinko Rokvić je bio više od pjevača. Agencije

Fu. M.

6.11.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici i prijateljima pjevača Marinka Rokvića, ističući da će njegove pjesme i talenat koji je posjedovao pamtiti generacije njegovih poštovalaca.

- Sa velikom tugom primio sam vijest da nas je napustio još jedan velikan srpske muzičke scene i moj veliki prijatelj. Marinko Rokvić bio je više od pjevača, umjetnik narodne pjesme koji je snagom svoga glasa obilježio naše, ali i buduće vrijeme - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da će Marinkove pjesme nadživjeti sve nas njegove savremenike, jer to nisu obične pjesme već vanvremenski hitovi koji će uvijek biti rado slušani i sigurno je da ni buduće generacije neće dozvoliti da odu u zaborav.

U telegramu saučešća Dodik je izrazio iskreno saosjećanje u bolu koji je zadesio porodicu Rokvić, dodavši da je sa Marinkom otišlo jedno divno vrijeme koje je on svojim glasom i postojanjem učinio ljepšim - saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.