BANJA LUKA

Dodik: Nije tačno da rušimo teritorijalni integritet BiH, to sam prenio Orbanu

On je dodao da posjeta mađarskog premijera predstavlja veliku čast za RS

Milorad Dodik i Viktor Orban. Agencije

Fu. M.

6.11.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu danas prenio da nije tačno da RS ruši teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

- Rekao sam mu veoma jasno kako se radi o spinovima, koji govore kako rušimo teritorijalni integritet BiH, što nije tačno. Važno je da imamo nekoga ko hoće to da čuje. Mi ne činimo ništa što nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoja ovlaštenja koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH - rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da posjeta mađarskog premijera predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku, koja je i uzvratna posjeta, te da ga je danas upoznao sa aktuelnom situacijom.

Istakao je i da je na sastanku razgovarano o bilateralnoj saradnji, potencijalnim zajedničkim projektima, prije svega infrastrukturnim i projektima u oblasti energetike.

- Mađarska je zainteresovana za mnoge projekte koji su nama potrebni, a da oni daju podsticaj kroz zajedničko ulaganje. Mi ćemo u narednih sedam dana imati jedan prijedlog koji ćemo uputiti u Budimpeštu kako bi došli do što boljih rješenja - naglasio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.