SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kongres u subotu, SBB započeo veliko kadrovsko pospremanje

Inače, kako se očekuje, Kongres će izabrati predsjednika, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor SBB-a

Fu. M.

Treći Kongres SBB-a održava se u Mostaru

Foto: Avaz


Pripreme za Treći Kongres SBB-a, koji će se održati u subotu 13.11.2021. godine u Mostaru se privode kraju.

Jučer i danas su održane sjednice Organizacionog odbora i tima za tehničku pripremu, pa je odlučeno da se, uz ekspoze predsjednika Fahrudina Radončića, delegatima i gostima sa svojim prijedlozima programskih ciljeva obratiti i najviši funkcioneri SBB-a.

Ministar energije, rudarstva i industrije Vlade FBiH Nermin Džindić će imati izlaganje o stanju u privredi i industriji u BiH. Također, o iznimno važnoj temi ekologije, izlaganje će imati ministrica okoliša i turizma doc. dr. Edita Đapo. O stanju u oblasti socijalne politike govorit će potpredsjednik Vlade FBiH Vesko Drljača, a prof. dr. Mirsad Kacila će elaborirati stanje u oblasti zdravstva. Nakon njega, mr. Zlatan Muratović će govoriti o oblasti obrazovanju, a Kongresu će se sa analizom situacije u Republici Srpskoj obratiti i jedan od potpredsjednika SBB-a, Admir Čavka.

Nastupajući Kongres rukovodstvo SBB-a smatra veoma važnim kontinuitetom vođenja politike ove stranke, ali i prilikom za neminovno resetovanje odnosa unutar nje. Na jučerašnjim sastancima su, zbog neaktivnosti među članstvom tokom lokalnih izbora, eksponirana imena nekoliko persona na koje stranka više ne računa i praktično im je data unutarstranačka poruka da je bolje da se sami isključe, nego da budu isključeni.

Ovo je početak velikog kadrovskog pospremanja SBB-a i čvrstog opredjeljenja da političke pozicije i mjesta na kandidatskim listama iduće godine trebaju dobiti mladi i dokazani članovi SBB-a.

Inače, kako se očekuje, Kongres će izabrati predsjednika, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor SBB-a. Nakon toga, Glavni odbor će izabrati novo Predsjedništvo stranke.

NA VRH

Podijeli članak na