CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA

Za glasanje iz inostranstva na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora registriran 2.851 birač

CIK BiH danas je uspostavila Glavni centar za brojanje i imenovala direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora bit će održani 12. decembra. Ilustracija

N. Aj.

11.11.2021

Centralna izborna komisija BiH je na 75. sjenici održanoj 11. novembra 2021. godine, pored ostalog, usvojila i više akata a u vezi održavanja prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora koji će se održati u nedjelju, 12.decembra 2021. godine.

- Usvojena je Odluka o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Prijedor prema kojoj je za glasanje iz inostranstva za Grad Prijedor registriran 2.851 - saopćeno je iz CIK-a BiH.

Usvojen je i Plan i program edukacije i nadgledanja rada Gradske izborne komisije Prijedor za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Prijedor.

Centralna izborna komisija BiH danas je uspostavila Glavni centar za brojanje i imenovala direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje za provedbu prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor. Imenovani su i glavni kontrolor, zamjenik glavnog kontrolora, kontrolor za obradu, unos i potvrđivanje rezultata glasanja i kontrolor za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.