O POSEBNOJ SJEDNICI

Dodik: Pošto su prodali vjeru za večeru, SDS i PDP neka puste patriote da odbrane RS olovkom

Lider SNSD-a je istakao da su se nakon poziva Gabrijela Eskobara i Mirko Šarović i Branislav Borenović sakrili u mišiju rupu

Milorad Dodik. Agencije

Piše: Fu. M.

12.11.2021

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je nejasno zašto su se SDS i PDP uzbudili zbog rasporeda održavanja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koje će, kako tvrde "dovesti do uspostavljanja BiH na ustavnim principima", kada su od samog početka rekli da u tome neće da učestvuju.

- RS će uzeti sve nadležnosti koje joj po Ustavu Bosne i Hercegovine pripadaju i partije koje preuzimaju odgovornost za to imaju plan i redoslijed poteza - rekao je Dodik u izjavi za Srnu upitan da prokomentira današnje izjave rukovodstava SDS-a i PDP-a u vezi sa održavanjem sjednice Narodne skupštine.

Lider SNSD-a je istakao da su se nakon poziva Gabrijela Eskobara (Gabriel Escobar) i Mirko Šarović i Branislav Borenović sakrili u mišiju rupu iz koje se pojave samo kad im, kako kaže, Dodik baci sir.

- Pošto su rukovodstva SDS-a i PDP-a kapitulirala i prije bitke, prodali vjeru za večeru, sada bi red bio da šute i ne smetaju patriotskim partijama da odbrane RS olovkom i rukom, hrabro i časno - rekao je Dodik. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.