SARAJEVO

Konstituiran Glavni odbor NES-a, za predsjednika jednoglasno izabran Mirza Batalović

U izjavi za medije Batalović je istakao da su se na sjednici osvrnuli i na političku situaciju u Bosni i Hercegovini te su doneseni zaključci koji su podjeljeni u nekoliko cjelina

Piše: A. Ovčina

14.11.2021

Sa današnje sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH). Za predsjednika Glavnog odbora jednoglasno je izabran Mirza Batalović.

U izjavi za medije Batalović je istakao da su se na sjednici osvrnuli i na političku situaciju u Bosni i Hercegovini te su doneseni zaključci koji su podjeljeni u nekoliko cjelina.


Batalović: Građani žive u strahu od rata. A. Ovčina

- Prva cjelina se odnosi na naš Ustav i kršenje zakona kada je u pitanju SNSD, odnosno gospodin Milorad Dodik. Pozvali smo domaće institucije i Međunarodno zajednicu da reagira, odnosno iskoristi svoje ovlasti - istakao je Batalović.

Kazao je da građani žive u strahu pitajući da li će biti rata.

- Govorim iskreno sa terena, jer i kao predsjedavajući u OV Stari Grad ljudi mi postavljaju takva pitanja. Također, zalažemo se za principe odbrane kroz institucije. Da bi smo jačali nadležne institucije moramo prije svega da tu stavljamo kompetente ljude. Ne može demokratija da stane na dan kada se prebroje glasovi - kazao je Batalović.

Ovdje pročitajte zaključke koji su usvojeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.