VISOKA DELEGACIJA SAD

Gabrijel Eskobar ponovo stigao u Sarajevo

Eskobar je prošle sedmice boravio bio u posjeti BiH, gdje je obavio razgovore sa članovima Predsjedništva BiH i lierima opozicije u RS-u

Gabrijel Eskobar. Avaz

Piše: M. Aš.

15.11.2021

Savjetnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Antonija Blinkena (Antony Blinken) Derek Kolet (Chollet) stigao je u Bosnu i Hercegovinu kako bi potvrdio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvao čelnike zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog.

Kolet je na sarajevski Aerodrom sletio iza 14 sati, a odmah po dolasku u Sarajevo, kako saznajemo, razgovarat će s ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom.

Razgovor s članovima Predsjedništva BiH, planiran je sutra u 16 sati.

Prema najavi Ambasade SAD-a u BiH, Kolet bi u BiH trebao boraviti do srijede, 17. novembra, i sastat će se s visokim državnim dužnosnicima kako bi naglasio da su funkcionalne, demokratske institucije na svim nivoima vlasti ključne za bolju budućnost svih građana

No, u delegaciji Koleta, nalazi se Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), specijalni izaslanik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan. 

Eskobar je prošle sedmice boravio bio u posjeti BiH, gdje je obavio razgovore sa članovima Predsjedništva BiH i lierima opozicije u RS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.