SAOPĆENJE

PDP: Isključenje iz SNSD-a Marka Šukala ne umanjuje odgovornost ove stranke i Dodika, otkriti od koga je nabavljao narkotike

Na premijeru Viškoviću i Miloradu Dodiku je odgovornost da li će založiti svoj autoritet u rješavanju ovog pitanja, saopćeno je iz PDP-a

Lider PDP-a Branislav Borenović i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a. Arhiv

N. Aj.

16.11.2021

Isključenje iz SNSD-a dosadašnjeg pomoćnika generalnog sekretara Vlade RS i savjetnika Milorada Dodika Marka Šukala ne umanjuje odgovornost Dodika i SNSD-a za još jednu sramotu koju su nanijeli institucijama RS, saopćeno je iz PDP-a, čiji je lider Branislav Borenović.

- Šteta nije nanijeta samo ugledu SNSD-a, kako oni ističu u obrazloženju njegovog isključenja iz stranke, nego je prije svega instituciji Vlade Republike Srpske.

Premijer Višković i predsjednik SNSD-a tu činjenicu ne mogu „oprati“ pukim isključenjem Šukala iz stranke. I Višković i Dodik moraju uložiti svoj politički autoritet i uticati da Šukalo sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i otkrije od koga je nabavljao narkotike. Očigledo je da je distribucija narkotika uzela ogromnog maha u RS i da su ponovo zavladali kriminalni klanovi kojima su narkotici osnovna "djelatnost" - navodi se u saopćenju.

Osim toga, kako se navodi, "svjedočili smo da su Banjom Lukom slobodno šetali pripadnici ozloglašenog škaljarskog klana i postavlja se pitanje koliko je još takvih u RS".

- Svaki korak na otkrivanju onih koji distribuiraju narkotike, ma koliko se činio mali, korak je naprijed u rješavanju ovog sada već velikog problema. Na premijeru Viškoviću i Miloradu Dodiku je odgovornost da li će založiti svoj autoritet u rješavanju ovog pitanja. Podsjećamo da je Šukalo na Kolegijumu NSRS na dan hapšenja predstavljao Milorada Dodika i veliko je pitanje da li je i tada, dok se razgovaralo o trenutno najznačajnijim pitanjima u RS, bio pod dejstvom narkotika, što je dodatni razlog da se ovaj slučaj istraži do kraja - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.