KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Magla i ovog jutra stvara probleme

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćeno je iz BIHAMK-a

A. Ka.

Magla stvara probleme

Foto: Ilustracija


Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na području Mliništa (Glamoč - Mrkonjić Grad), Oštrelja (Bosanski Petrovac - Drvar) i Rostova (Bugojno - Novi Travnik), kao i na dionicama Lanište - Ključ i Žepče - Doboj, te uz rijeku Spreču. 

- Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Početak radova

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u naselju Olovske Luke, na magistralnom putu Olovo - Kladanj. U vremenu od 7 do 16 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog minerskih radova, danas će od 11:30 do 14:30 sati za saobraćaj biti zatvoren put Šipovo - Kupres (u Novom selu).

Na putu Vrbaška - Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sanacioni radovi

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica - Mostar (na dijelu Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 8 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Kladanj - Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari), Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Nemila - Žepče (Želeće), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Više o:

BIHAMK BiH
NA VRH

Podijeli članak na